vrijdag 30 augustus 2024

Bezoek Papoea-Nieuw-Guinea niet zonder gevaar

Op het YouTube kanaal van Pally Planet is een video te zien die de gevaren van de achteruitgang op het voormalige Nederlandse deel en het Australische deel van het eiland op de loer liggen. Kijk mee mee op een buitengewone reis naar Papoea-Nieuw-Guinea, een land met adembenemende landschappen en ongelooflijk vogelleven. Papoea-Nieuw-Guinea, officieel de Onafhankelijke Staat Papoea-Nieuw-Guinea in in Oceaniƫ dat het oostelijk deel van het eiland Nieuw-Guinea beslaat. Het westelijke deel van Nieuw-Guinea is Indonesisch, en was tot 1962 een Nederlandse kolonie onder de naam Nederlands-Nieuw-Guinea.


HOW TO EXPLORE PAPUA NEW GUINEA @ Pally Planet

In deze video word je meegenomen op een virtuele tour door dit betoverende land, waarbij ze de opmerkelijke vogellocaties laten zien en essentiƫle tips geven voor een succesvol avontuur. Ontdek de culturele rijkdom van Papoea-Nieuw-Guinea met zijn 800 talen en 1000 verschillende stammen, waar oude tradities nog steeds floreren. Het is het gebied dat bekent staat om de Prieelvogels, Paradijsvogels, Kaketoes en Papegaaien - zoals de Papoealori, de Papoea-edelpapegaai en de Pesquet's papegaai. Leer meer over de intrigerende geschiedenis, inclusief de huiveringwekkende maar fascinerende praktijk van kannibalisme bij sommige stammen. Verken prachtige locaties zoals Varirata National Park en Pacific Adventist University in Port Moresby, waar je verschillende vogelsoorten kunt aanschouwen.

Ga naar de hooglanden met bijgewerkte veiligheidsaanbevelingen en maak directe vluchten naar Mount Hagen de voorkeurskeuze voor verkenning. Ontdek verborgen pareltjes zoals de Rondon Edge en de unieke Kumul Lodge in de provincie Enga, waar je paradijsvogels kunt aanschouwen zoals nergens anders op aarde. Reis naar Kiunga, een hotspot voor vogels spotten in het laagland, waar elke ochtend prachtige boottochten over de Fly River worden aangeboden om exotische soorten als Flame Bowerbirds en King Birds of Paradise te spotten. Optionele bezoeken aan Kilometer 17 en Tabubil bieden mogelijkheden om de Greater Birds of Paradise en de Magnificent Bird of Paradise te observeren.

Tijdens je avontuur benadrukken de makers van de video het belang van het prioriteren (rangschikken volgens prioriteit) van veiligheid, het behouden van de gezondheid en het selecteren van kwaliteitsaccommodaties. Als je een bezoek aan het gebied wilt maken, plan dan goed vooruit voor mogelijke vluchtvertragingen en onvoorspelbaar weer en wees altijd voorbereid op regen in het tropische klimaat van Papoea-Nieuw-Guinea. Mis deze kans niet om de wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea te verkennen voordat ze verdwijnen.

Reisadvies Papoea-Nieuw-Guinea
De Panguna-mijn en omgeving is door de lokale autoriteiten aangewezen als ‘no go zones’. Er is hier onrust en risico op geweld. Regelmatig zijn er gewelddadige incidenten tussen groepen. De politie van Bougainville kan geen hulp verlenen in geval van nood. In Papoea-Nieuw-Guinea zijn conflicten tussen stammen onderling, en tussen stammen en aanhangers van politieke partijen. Regelmatig zijn er gevechten, rellen en plunderingen. Bij ernstig geweld kan de lokale overheid reisbeperkingen en een avondklok instellen.

Stammenconflicten vinden plaats in de hooglanden van Papoea-Nieuw-Guinea. Ook in andere delen van het land, inclusief de steden, kan plotseling geweld ontstaan. Let op: Vermijd gebieden met stammengeweld, houd het lokale nieuws goed in de gaten en informeer vooraf naar de veiligheid van het gebied waar u naartoe reist.