woensdag 2 augustus 2023

De kijktoren aan het Bels Lijntje, Turnhout

Langs het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten ben je in 20 km op het punt waar je vanaf de fietspad het 'Bels Lijntje' op kunt. De uitkijktoren staat aan het 'Bels Lijntje', ten noorden van Turnhout. Het 'Bels Lijntje' is een fietspad over de voormalige Tramlijn tussen Tilburg, via Baarle Nassau en Baarle Hertog, naar Turnhout.


De kijktoren aan het Bels Lijntje, Turnhout

Overzet De Liereman
Van de eerste zondag van mei tot de laatste zondag van september kan je als fietser of wandelaar het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten gratis oversteken met de charmante overzet ter hoogte van De Laks, vlakbij Burcht Hertog Jan. Deze is niet gemotoriseerd, dus een stille pont zoals het hoort in een stiltegebied. De natuurgebieden Gewestbossen Ravels en Landschap De Liereman aan weerszijden van het kanaal worden zo met elkaar verbonden en toegankelijker gemaakt.

Midden in het groen langs het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten ligt de recreatiejachthaven 'Het Gevaer'. Deze haven biedt plek aan enkele tientallen vaartuigen. Van hieruit vertrekken de plezierjachten en kano’s voor een tocht over het kanaal. Langs het kanaal is het gezellig fietsen en wandelen.

Kijktoren Bels Lijntje laat je genieten van alle natuurlijke pracht en praal die het Vennengebied rijk is. Tegelijkertijd is hij een verlengstuk van een jarenlang natuurinrichtingsproject. Deze twaalf en een halve meter hoge toren bestaat uit een stalen constructie, bekleed en bevloerd met duurzame eik en cederhout.